Introducere


Navigam pe net. La un moment dat accesez o pagina despre terapii complementare. Citesc despre terapia florala Bach. Ma atrage si caut mai multe informatii. Exact in aceeasi perioada cunosc un medic care imi vorbeste despre terapia Bach si imi recomanda cateva remedii ca sa imi regasesc starea de bine pe care credeam ca am pierdut-o. 

E dificil sa descriu in cuvinte placerea cu care am descoperit filozofia acestei terapii. Cine doreste sa se descopere sau redescopere, cine este constient ca starea noastra sufleteasca conteaza foarte mult pentru calitatea vietii pe care o ducem, cine isi doreste sanatatea sufletului si a mintii, poate dobandi cu putin efort personal si cu sprijinul esentelor florale, fericirea, armonia si intelegerea spre care tindem toti.

Vi se par cuvinte mari ? Nu e asa. As dori sa incerc sa va conving ca nu trebuie decat sa va ganditi un moment si la voi insiva, sa va doriti sa va simtiti bine in pielea voastra, sa cautati si sa gasiti calea spre oaza de bucurie care pana mai ieri era doar in visele voastre.

Toti trecem prin diverse stari sufletesti de-a lungul vietii. Uneori suntem excesiv de timizi, alteori lipsiti de curaj ; putem fi prea exigenti sau poate renuntam prea usor...de multe ori nu putem cuantifica ceea ce simtim, nu reusim sa facem fata situatiilor si nu intelegem de ce ne simtim rau, ajungand pana la a ne imbolnavi organic. De aceea, ar trebui sa avem grija la ce simtim, la cum simtim, sa ne ingrijim de sanatatea sufletului nostru.

Un psiholog ne poate ajuta, ne poate indruma, dar la starea de bine nu putem ajunge decat prin propriile puteri. Nu exista tratamente, retete, drumuri clare pentru o stare de bine a unui om.

Cu ajutorul practicienilor, Terapia Bach ii ajuta pe cei care isi simt sufletul dezechilibrat, ii sprijina pe cei care sufera, indrumandu-i sa gaseasca propriile radacini ale personalitatii, sa se cunoasca si sa se inteleaga.

E o invitatie pentru o calatorie fascinanata, la capatul careia veti putea spune : ‘Sunt fericit !’