Terapia florala Bach si Aromaterapia - doua abordari total diferite


Aromaterapia 
Aromaterapia este practica de utilizare a uleiurilor esentiale naturale extrase din frunze, flori, scoarta, radacini sau alte parti ale unei plante. Prin inhalare, frecate pe piele, difuzate in solutie de abur intr-o camera sau folosite in bai, aroma acestor uleiuri esentiale poate stimula functionarea creierului.
Toate acestea sunt legate de simtul olfactiv care este in stransa legatura cu glada hipofiza, responsabila pentru nenumarate functii ale organismului uman cum ar fi metabolismul, respiratia sau digestia. Astfel, corpul poate raspunde la o anumita aroma prin influentarea ritmului cardiac, tensiunii arteriale, si, eventual, chiar a sistemului imunitar.

Remediile florale Bach
Terapia florala Bach foloseste esente extrase prin proceduri specifice (metoda soarelui si metoda fierberii) din petalele unor flori salbatice. Doctorul englez Edward Bach, bacteriolog, patolog si homeopat, a dezvoltat in anii ’30 un sistem de 38 de astfel de esente care sunt destinate cu precadere starilor emotionale si nu pentru tratatea bolilor fizice. Dat fiind principiul dilutiei utilizat, remediile nu au gust sau miros specific.
Spre deosebire de remediile homeopatice, remediile Bach sunt toate derivate din substanțe non-toxice. Prin administrarea lor interna, actiunea este din interior catre exterior, pe principiul ca "energia pozitiva" poate redirecționa sau neutraliza "energia negativă" care exista in fiecare din noi.     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu